Mountainbike Andalusie

Activiteiten

Vervelen is hier niet mogelijk, tenzij je écht komt om niets te doen...en ook daarvoor is het hier ideaal!
Een groot zwembad (6mx12m), het terras met verschillende zithoekjes en de mooie tuin vormen het decor
van jullie vakantie. Een fitnessruimte, tv­-hoek, bibliotheek, gezelschapsspellen, petanque, mountainbikes,
badminton en tafeltennis zorgen voor voldoende ontspanning ter plaatse.

In de nabije omgeving kunnen we een hele reeks activiteiten aanbieden :

padel

Padel

Anchor niet wijzigen

NIEUW!!! Padel is een mix van tennis en squash, voor 2 of 4 spelers. Het terrein is een klein tennisveldje (10mx20m) meestal van kunstgras met wanden eromheen, die net zoals squash mogen benut worden. Er wordt gespeeld met een “geperforeerd” racket en een tennisbal. Iedereen met een beetje “balgevoel” kan padel spelen. Ins ons dorpje zijn 2 padel­terreinen, die we kunnen reserveren voor jullie. Het is een zeer leuke activiteit en tevens goedkoop ; vanaf 3 euro pp. (rackethuur inbegrepen, voor 1u30min)

Golf

Golf

Anchor niet wijzigen

In Lorca (30min) is een prachtige 18h golfcourse aangelegd. Je kan er aan democratische prijzen golfen. Altijd als eens willen golfen? Dan boeken we graag een initiatie of golflessen. www.lorcaclubdegolf.com

initiatie duiken

Duiken

Anchor niet wijzigen

NIEUW!!! Altijd al eens willen duiken, maar nog nooit de gelegenheid gehad? Vanaf nu kunnen we een duik-­initiatie aanbieden. Op aanvraag komt een erkende duik-­instructeur les geven in ons zwembad. Voor de gevorderde duikers kunnen duik­-excursies in de Middellandse Zee geboekt worden.

mountainbike andalusie

Mountainbiken

Anchor: niet wijzigen

Je wil wel eens mountainbiken in het Zuiden ; genieten van bergen & zon? Een ideale hoogtestage in voor­- of najaar...Een natuurgebied in een bergachtige omgeving zorgt voor een prachtig groen decor, ideaal voor de mountainbiker. Het zijn hier vooral de hoogtemeters die de doorslag kunnen geven, er liggen hier honderden kilometers off­road tracks klaar tussen 800m en 1700m hoogte. Je mag dus gerust van een “hoogtestage” spreken omdat Casa Claví nét op de hoogtelijn van 1000m ligt.

Mountainbiken met GPS : Kaartlezen niet nodig, geen paaltjes zoeken, nooit meer verdwalen : je kan gratis gebruik maken van onze gps, of je eigen gps meebrengen zodat we de tracks erin kunnen zetten. Op die manier heb je een onbeperkte keuze aan mogelijkheden en kunnen de tochten aan ieders niveau aangepast worden. We werken samen met 2 andere Vlaamse B&B ́s in de buurt, zodat we zelfs meerdaagse tochten kunnen aanbieden. Op die manier kan je een andere regio verkennen en de bagage kan nageleverd worden. Een fiets­vakantie met het vliegtuig is écht niet zo ingewikkeld en duur als je zou denken. Je hebt toch graag je eigen fiets mee ; geen probleem, en niet duur! (vb; jetairfly rekent 30 euro per traject voor een fietstransport) Om een veilig transport van jullie bike te garanderen geven we graag een paar handige tips.

Boekingen zijn mogelijk individueel, per koppel of per groep. Prijzen zijn afhankelijk van verblijfsduur en aantal deelnemers. Bij groepsboekingen kan ook het transport (van deelnemers + fietsen) hier ter plaatse georganiseerd worden. Kom je hier op vakantie en wil je eens een fietstochtje doen tussendoor dan kan je hier ter plaatse een mtb huren.

wandelen Andalusië

Wandelen

Anchor niet wijzigen

Een beschermd natuurgebied in een bergachtige omgeving zorgt voor een prachtig groen decor waar je heerlijke wandeltochten kan maken. Wandelingen voor beginners of gevorderden ; een rustig wandelingetje van een paar kilometer of liever een stevige dagtocht? Het is hier allemaal mogelijk. De natuurliefhebber zal zeker genieten van de uitzichten en gezonde lucht, maar ook van onze fauna en flora : het is een gebied met een grote populatie vale gieren, maar ook de bijeneter, arend, hop, everzwijn, vos, steenbok, enz. zul je met wat geluk kunnen spotten.

Wandelen met GPS : Kaartlezen niet nodig, geen paaltjes zoeken, nooit meer verdwalen : je kan gratis gebruik maken van onze gps. Heb je zelf een wandel­gps, breng die zeker mee zodat we de tracks erin kunnen zetten. Op die manier heb je een grote keuze aan mogelijkheden en kunnen de tochten aan ieders niveau aangepast worden.

geocaching

Geocaching

Anchor: niet wijzigen

Hou je van zoektochten (met of zonder gps), ook dan hebben we enkele mogelijkheden. Geocaching is een gratis outdoor “schattenjacht”. Spelers proberen verborgen containers te vinden aan de hand van gps­-coördinaten & tips.

Zie voor meer uitleg op www.geocaching.com. Nog nooit van gehoord, maar je wil het wel eens proberen...wij zorgen voor een gratis initiatie!

foto zoektocht

Foto-zoektocht

Anchor: niet wijzigen

In 2 omliggende dorpjes hebben we een foto-­wandelzoektocht gemaakt. Het is een heel leuke vorm van ontspanning omdat je op die manier hoekjes van de dorpen te zien krijgt die je normaal niet zou bezoeken...

vale gierBijeneterHopScharrelaar

Vogelspotten

Anchor: niet wijzigen

Het bergachtige natuurgebied “Sierra de Maria y los Vélez vormt het ideale decor om vogels (en andere diersoorten) te spotten. Het is heerlijk rustgevend en je hebt weinig nodig. Er zijn enkele voederplaatsen in de omgeving waar je de vale gier kan bewonderen. Enkele andere vogels die je hier kan spotten : hop, bijeneter, gaai, roodkopklauwier, slangenarend, kuifleeuwerik, scharrelaar, wielewaal,...Andere diersoorten : vos, everzwijn, steenbok,...

Paardrijden

Paardrijden

Anchor: niet wijzigen

Voor ontspannende, mooie paardentochten doorheen een “western­landschap” werken we samen met Rancho Luz del Sol. Deze kleinschalige, eenvoudige manège wordt gerund door een Engelstalige vrouw. Kijk voor prijzen en mogelijkheden op hun website. www.rancholuzdelsol.com

quadtochten

Quadtochten

Anchor: niet wijzigen

Voor de quadtochten werken we samen met Rancho Luz del Sol. De eigenares organiseert paardentochten en de echtgenoot heeft enkele quads die verhuurd worden. Kijk voor meer info op de website. www.rancholuzdelsol.com

speleologie

Avontuurlijke activiteiten

Anchor: niet wijzigen

Mag het wat avontuurlijker zijn? Dan heb je nog een ruime keuze : Boogschieten, paintball, klimparcours, speleologie,...

Top